Project Integration Management

https://agilepmo.wikispaces.com/Project+Integration+Management
Με την χρήση του όρου "Project Integration Management" αναφερόμαστε στο σύνολο των ενεργειών που στόχο έχουν να προσδιορίσουν και να ενοποιήσουν τις διάφορες εργασίες και ενέργειες που αφορούν ένα συγκεκριμένο έργο με στόχο την διαχείριση του με συστηματικό τρόπο. Οι λειτουργίες της διαχείρισης ενός έργου συνήθως είναι διακριτές και επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσοντας πληροφορίες και αποτελέσματα.


Έτσι σύμφωνα με το PMBOK Guide οι διακριτές λειτουργίες του Project Management είναι οι παρακάτω:

  • Εκπόνηση του Project Charter. Αναφέρεται στην ανάπτυξη ενός εγγράφου το οποίο περιγράφει το έργο και επιφορτίζει τον Project Manager να δεσμεύσει τα κατάλληλα resources (ανθρώπινα και μη) για τους σκοπούς του έργου. Συνήθως περιγράφει το πρόβλημα το οποίο θα επιλύσει, τις συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν γίνει για το σκοπό αυτό, τους επιχειρησιακούς παράγοντες που εμπλέκονται κλπ.
  • Εκπόνηση του Project Management Plan. Πρόκειται για την αναγνώριση, προετοιμασία και περιγραφή όλων των επιμέρους σχεδιασμών που αφορούν το έργο. Χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης, συνυπολογίζει την πρότερη γνώση που υπάρχει στον οργανισμό για την υλοποίηση αντίστοιχων / παρόμοιων έργων, λαμβάνει υπόψη του τους πιθανούς περιορισμούς σε πόρους, αναγιγνώσκει το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον και με γνώμονα την εμπειρία  στην διαχείριση έργων παράγεται τελικά το Project Management Plan.
  • Διοίκηση του Έργου. Έχουμε περάσει πια στη φάση της υλοποίησης. Αναφερόμαστε πλέον στην ηγεσία και διοίκηση του έργου ακολουθώντας τους σχεδιασμούς που έγιναν στην προηγούμενη φάση. Προφανές είναι ότι πρόκειται για μια επαναληπτική διαδικασία με στόχο την υλοποίηση των επιμέρους παραδοτέων όπως προδιαγράφηκαν στο Project Management Plan, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ικανοποιώντας την προδιαγραφήσα ποιότητα και κρατώντας τα κόστη στα προϋπολογισθέντα.
  • Παρακολούθηση και έλεγχος του έργου. Αφορά την διαδικασία της λεπτομερειακής παρακολούθησης των εργασιών και του έλεγχου προόδου τους. Μια σειρά από αναφορές (reports) παράγονται στο στάδιο αυτό, οι οποίες προσπαθούν να περιγράψουν την τρέχουσα "θέση" του έργου προκειμένου πιθανές αποκλείσεις από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν εγκαίρως.
  • Ανασχεδιασμοί και βελτιώσεις. Ως αποτέλεσμα της παρακολούθησης και του ελέγχου ενδέχεται να προκύψουν ανάγκες για ανασχεδιασμό ή αλλαγές. Κατά τη φάση αυτή, γίνεται εκτίμηση των αλλαγών και ενημέρωση όλων των σχετικών εγγράφων και σχεδίων με συστηματικό τρόπο προκειμένου να ανατροφοδοτήσουν τόσο την φάση της Διοίκησης του Έργου, όσο και τις διεργασίες "Παρακολούθησης και Ελέγχου".
  • Κλείσιμο Έργου ή Φάσης. Αφορά τον τερματισμό των εργασιών ενός έργου (ή και μιας φάσης ενός έργου). Όλα τα πιθανά έγγραφα και σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του έργου ενημερώνονται ανάλογα προκειμένου να αποτελέσουν πηγή γνώσης για ενδεχόμενο άλλο έργο.
http://integrationmanagementpmp.blogspot.gr/2012/11/project-integration-management.html

Βιβλιογραφία
  1. Management Institute, Inc; (2013); A guide to the project management body of knowledge; pp63-65
  2. Meredith J., Mantel S.;(2012); Project Management: A managerial approach; New York; Wiley and son Inc; pp 245

Δεν υπάρχουν σχόλια: