Amazon Mechanical Turk



Η υπηρεσία Amazon Mechanical Turk επιτρέπει στις επιχειρήσεις μέσω λογισμικού να αναζητούν εργατικό δυναμικό. Η υπηρεσία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για την οικοδόμηση νοημοσύνης στις εφαρμογές που χρειάζονται τέτοια χαρακτηριστικά. Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα τα οποία μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν πιο αποτελεσματικά από τα υπολογιστικά συστήματα, όπως λόγου χάρη την αναγνώριση αντικειμένων, ή την ερμηνεία δεδομένων κλπ.  (Ipeirotis P., Provost F., Wang J.;2010).
Σκοπός της υπηρεσίας είναι να καταστήσει την πρόσβαση σε ανθρώπινη νοημοσύνη επεκτάσιμη και οικονομικά αποδεκτή. Οι επιχειρήσεις μπορούν χρησιμοποιώντας το Amazon Mechanical Turk API να αποκτούν πρόσβαση κάθε φορά που υπάρχει η σχετική ανάγκη σε εργαζόμενους. Κατόπιν με χρήση κατάλληλων προγραμμάτων δίνεται η δυνατότητα ενσωμάτωσης του αποτελέσματος της εργασίας τους απευθείας στις επιχειρηματικές διεργασίες και τα συστήματα.

Το Amazon Mechanical Turk επιτρέπει με την χρήση της υπηρεσίας  

  • Να ορίζεται η μορφή των αποτελεσμάτων των εργασιών, ο τρόπος παρουσίασης τους και το ποσό της αμοιβής της εργασίας.
  • Να τοποθετούνται εκατομμύρια εργασίες στην αγορά, οι οποίες χρειάζονται σχετική επεξεργασία.
  • Να αξιολογείται το ανθρώπινο δυναμικό. Εάν απαιτούνται ειδικές ικανότητες προκειμένου να διεκπεραιωθεί μια εργασία, είναι δυνατό το εργατικό δυναμικό να υποβάλλεται σε εξέταση προσόντων πριν επιτραπεί να εργαστούν. Εναλλακτικά μπορεί να απαιτηθεί οι εργαζόμενοι να έχουν συμπληρώσει στο παρελθόν ένα ελάχιστο ποσοστό από τα καθήκοντα τους σωστά ή να έχουν εργαστεί σε ένα ελάχιστο αριθμό προηγούμενων εργασιών.
  • Να αμείβονται μονάχα οι εργασίες που ικανοποιούν ποιοτικά κριτήρια και γίνονται αποδεκτές.
  • Να αντλούνται τα αποτελέσματα με αυτόματο  τρόπο και αποθηκεύονται απ’ ευθείας στις εφαρμογές οι οποίες τα χρειάζονται για περαιτέρω επεξεργασία.

Βιβλιογραφία
  1. Ipeirotis P., Provost F., Wang J.;(2010);"Quality Management on Amazon Mechanical Turk"; Department of Information, Operations, and Management Sciences Leonard N. Stern School of Business, New York University

Δεν υπάρχουν σχόλια: