Cloud Computing - Τεχνικές προσέγγισεις Virtualization



Η πιο δημοφιλής αρχιτεκτονική για υπολογιστικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε data centers σήμερα είναι η x86.  Για το λόγο αυτό και τα λογισμικά που υποστηρίζουν εικονικές μηχανές κατά κύριο λόγο είναι υλοποιημένα για αυτή την αρχιτεκτονική (VMWare White paper; 2007)


Οι κορυφαίες προσεγγίσεις σήμερα είναι:


  •  Η full virtualization προσέγγιση, η οποία επιτρέπει την εκτέλεση μη τροποποιημένου λειτουργικού συστήματος στις εικονικές μηχανές, διατηρώντας έτσι τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε λογισμικά (λειτουργικά και εφαρμογές) (VMWare performance study; 2007)
 

  •    Η Para virtualization προσέγγιση, η οποία χρησιμοποιεί παραλλαγμένα λειτουργικά συστήματα, ώστε να εξαλείψει την ανάγκη για μετάφραση σε binary. Για το λόγο αυτό προσφέρει πλεονεκτήματα ταχύτητας, ωστόσο απαιτεί τροποποιημένο πυρήνα (kernel) (VMWare performance study; 2007).
 


  • Η hardware virtualization προσέγγιση, η οποία εισάγεται από τις AMD-V και την Intel VT τεχνολογίες. Οι πρώτες γενιές hardware υποστήριζαν εικονικά περιβάλλοντα επεξεργαστών μόνο, ενώ οι νεότερες αναμένετε να υποστηρίζουν και εικονικά περιβάλλοντα μνήμης και Ι/Ο  (VMWare performance study; 2007).
 

Βιβλιογραφία


  1. VMWare; (2007); "A performance comparison of Hypervisors"
  2. VMWare; (2007); "Understanding Full Virtualization, Paravirtualization and Hardware assist"



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: