Amazon Flexible Payments Server (Amazon FPS)



Η υπηρεσία Amazon Flexible Payments Service (Amazon FPS) είναι βασισμένη στα συστήματα υποδομών πληρωμών της Amazon. Δίνει την δυνατότητα χρέωσης του τελικού πελάτη αντλώντας δεδομένα από την βάση των 10 εκατομμυρίων πελατών της Amazon. Δηλαδή αν ο πελάτης έχει ήδη συνδιαλλαγεί με το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Amazon τότε προσφέρεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι ίδιες πιστοποιήσεις σύνδεσης, διεύθυνση αποστολής και στοιχεία πληρωμής (Nagaprasad S., VinayaBabu A και άλλοι 2010).

Το Flexible Payments Service (Amazon FPS) παρέχει ευελιξία ως προς τον τρόπο δόμησης της πληρωμής. Επιπλέον είναι δυνατόν να υποστηρίξει οδηγίες πολλαπλών πληρωμών. 
Η Amazon παρέχει τεκμηρίωση, οδηγίες ανάπτυξης λογισμικού (SDK) και δείγματα κώδικα ώστε να βοηθήσει τον πελάτη να ενσωματώσει στα λογισμικά του το σύστημα πληρωμών. Το Amazon FPS υποστηρίζει επεξεργασία πληρωμών με χρήση πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών της Amazon.

Το Amazon FPS επιτρέπει στους πελάτες

  • Να δέχονται εφάπαξ πληρωμές στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα για την πώληση αγαθών ή υπηρεσιών.
  • Να υποστηρίζουν περιοδικές ή ετεροχρονισμένες πληρωμές όπως λόγου χάρη συνδρομές, χρήση υπηρεσιών κλπ
  • Να διευκολύνουν την συναλλαγή μεταξύ ενός αγοραστή και ενός τρίτου πωλητή έχοντας τον έλεγχο της
  • Να συγκεντρώνουν μικρές πολλαπλές πληρωμές σε μια μονάχα με το σύνολο των χρεώσεων πριν ή μετά την παροχή της υπηρεσίας ή της παράδοσης του προϊόντος.
  • Να παρέχουν εικόνα της συνολικής δραστηριότητας ενός λογαριασμού.
Το Amazon FPS προσφέρει επίσης μια δυνατότητα που ονομάζεται “οδηγίες πληρωμής”, με την οποία θέτει όρους ή περιορισμούς στις συναλλαγές. Απλοποιεί έτσι την πολυπλοκότητα των όρων πληρωμής για τους παραλήπτες ή τους αποστολείς διαμέσου έτοιμων σεναρίων. 

Βιβλιογραφία

  1. Nagaprasad S., VinayaBabu A., Madhukar K., Verghese D., Mallaiah V., Sreelatha A.; (2010); "Reviewing some platforms in cloud computing"; International Journal of Engineering and Technology Vol.2 (5)


Δεν υπάρχουν σχόλια: