Microsoft Azure



Η πλατφόρμα υπηρεσιών Azure είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα βασισμένη στο Cloud, η οποία φιλοξενείται στα data centres της Microsoft.

Microsoft Chicago Data Center

Microsoft Chicago Data Center - UPS

Each Container housing 1.800 to 2.500 servers

Inside view of a Container




To Windows Azure platform παρέχει:

  • Λειτουργικό σύστημα
  • Ένα σύνολο από υπηρεσίες που αφορούν προγραμματιστές εφαρμογών


Windows Azure Cloud Computing Types
Windows Azure Offering



Το Azure μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την κατασκευή νέων εφαρμογών που θα τρέχουν στο Cloud, είτε για την επέκταση υφιστάμενων εφαρμογών με στόχο την παρουσία τους στο σύννεφο.

Η ανοιχτή αρχιτεκτονική του δίνει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να επιλέξουν μεταξύ εφαρμογών που θα τρέχουν στο web, εφαρμογών που θα τρέχουν σε άλλες συσκευές συνδεμένες στο διαδίκτυο (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ), ή υβριδικές εφαρμογές.

Η χρήση της πλατφόρμας Azure μειώνει την ανάγκη για εκ των προτέρων αγορές τεχνολογίας και επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που θα εκτελούνται στο Cloud με χρήση των δυνατοτήτων του Microsoft Visual Studio και το Microsoft .NET framework. Επιπλέον απλοποιεί τη συντήρηση αλλά και την λειτουργία εφαρμογών με την παροχή εργαλείων καταμέτρησης δεδομένων αναφορικά με τα αποθηκευτικά μέσα, την φιλοξενία και τις συνδεδεμένες εφαρμογές.

Windows Azure Platform
 

Η διαχείριση των υποδομών επίσης είναι αυτοματοποιημένη. Υποστηρίζεται δυναμική δέσμευση και αποδέσμευση πόρων ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, ενώ η τιμολόγηση είναι βασισμένη στο μοντέλο “pay as you go”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: