Χορηγίες - Επιλογή κατάλληλων εκδηλωσεων

Λόγω των μεγάλων ποσών χρημάτων που χρειάζονται και των πολλών εκδηλώσεων που γίνονται, πολλοί μάρκετερ ασκούν περισσότερη στρατηγική αναφορικά με τις εκδηλώσεις στις οποίες θα αναμειχθούν και με τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνουν.

Η εκδήλωση επίσης πρέπει να ικανοποιεί τους στόχους μάρκετινγκ κα την επικοινωνιακή στρατηγική που έχουν καθοριστεί για την μάρκα. Το ακροατήριο που συγκεντρώνει η εκδήλωση πρέπει να ταιριάζει με την αγορά στόχο της μάρκας. Η εκδήλωση πρέπει ακόμα να είναι γνωστή σε ικανοποιητικό βαθμό, να έχει την επιθυμητή εικόνα, και να είναι σε θέση να δημιουργήσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στην αγορά στόχο. Οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν ευνοϊκούς χαρακτηρισμούς για το χορηγό για την συμμετοχή του στην εκδήλωση. Μια “ιδανική εκδήλωση” μπορεί να είναι:
  • μια που το ακροατήριο της ταιριάζει με την επιθυμητή αγορά στόχο,
  • που προκαλεί μεγάλη ευνοϊκή προσοχή
  • που είναι μοναδική και δεν είναι φορτωμένη με πολλούς χορηγούς
  • που μπορεί να υπαχθεί στις συμπληρωματικές δραστηριότητες μάρκετινγκ
  • που αντανακλά ή ενισχύει τη μάρκα ή την εταιρική εικόνα του χορηγού.
 Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης τις επωνυμίες τους για χορηγίες σε γήπεδα, στάδια και άλλους τόπους εκδηλώσεων. (Mount I.; 2004). Από το 1999 μέχρι το 2004 δαπανήθηκαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για δικαιώματα τοποθέτησης επωνυμιών σε μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Αμερικής. (Kotler P, Keller K.L.; 2006)

Βιβλιογραφία
  1. Mount I.; (2004); "Expoding the myths of stadium naming"; Business 2.0; 04/2004; pp 82
  2. Kotler P, Keller K.L.; (2006); Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ; Κλειδάριθμος; Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: