Adaptive tree walk

Μια εκδοχή της κλάσης των πρωτοκόλλων του "περιορισμένου ανταγωνισμού" είναι και αυτή του adaptive tree walk. Στην εκδοχή αυτή είναι δόκιμο να απεικονίσουμε τους σταθμούς σε μορφή δυαδικού δένδρου.


 Έτσι όταν ο χρονισμός βρίσκεται στην σχισμή 0 επιτρέπεται σε όλους τους σταθμούς, οι οποίοι έχουν πακέτα προς μετάδοση (βρίσκονται δηλαδή κάτω από τον κόμβο 1) να δοκιμάσουν να καταλάβουν τον δίκτυο. Σε περίπτωση που οι σταθμοί αντιληφθούν σύγκρουση σταματάνε αυτόματα την μετάδοση. Ο χρονισμός μεταβαίνει στην σχισμή 1 και τώρα μόνο οι σταθμοί που βρίσκονται κάτω από τον κόμβο 2 έχουν δικαίωμα να μεταδώσουν. Ομοίως αν υπάρξει σύγκρουση, η μετάδοση όλων των σταθμών σταματά και ο χρονισμός περνάει την σχισμή 2. Τώρα μόνο οι σταθμοί που βρίσκονται κάτω από τον κόμβο 3 έχουν δικαίωμα να μεταδώσουν. Και ούτω καθ' εξής. Στην πραγματικότητα, εάν συμβεί σύγκρουση κατά την διάρκεια της σχισμής 0, τότε ερευνάτε όλο το δένδρο από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς το δεξιά για τον εντοπισμό των σταθμών που έχουν πακέτα προς μετάδοση.

Βιβλιογραφία
  1. Capetanakis, J. I. Tree Algorithms for Packet Broadcast Channels. IEEE Transactions on Information Theory, vol. IT-25, no. 5, Sept. 1979, pp. 505–515.

Δεν υπάρχουν σχόλια: