Google App Engine Services



URL Fetch

Οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορους πόρους στο Internet, ανακτώντας δεδομένα ή άλλες πληροφορίες χρησιμοποιώντας την υπηρεσία URL Fetch. Η υπηρεσία αυτή ανακτά πόρους από το Web χρησιμοποιώντας την ίδια υποδομή με την οποία η Google ανακτά ιστοσελίδες στο Internet για πολλά άλλα προϊόντα της (Iosup A., Yigitbasi N., Epema D.; 2011).

 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι εφαρμογές μπορούν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αξιοποιώντας την “μηχανή” ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενσωματώνεται στην Google App Engine (Iosup A., Yigitbasi N., Epema D.; 2011).

Memcache

Η υπηρεσία Memcache υποστηρίζει την δυνατότητα της διατήρησης πληροφοριών σε προσωρινή μνήμη, οι οποίες χρειάζεται να είναι προσπελάσιμες από πολλαπλά instances μιας εφαρμογής. Η υπηρεσία αυτή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητη η ακρίβεια και η σχολαστικότητα των transactional συστημάτων. Τα προσωρινά δεδομένα ή κάποια δεδομένα από την βάση φυλάσσονται στην μνήμη με στόχο την γρηγορότερη προσπέλαση (Roche K., Douglas J.; 2009).
  

Image Manipulation

Η υπηρεσία αυτή με χρήση API δίνει σε μια εφαρμογή την δυνατότητα να μπορεί να διαχειριστεί εικόνες. Παρέχονται δηλαδή όλα εκείνα τα εργαλεία με τα οποία είναι  δυνατόν λόγου χάρη να αλλαχθεί το μέγεθος, ο προσανατολισμός, ή να κοπεί σε κομμάτια μια εικόνα αλλά και άλλες πολλές σχετικές ευκολίες (Chornyi D., Riediger J., Wolfenstetter T., 2010).

Βιβλιογραφία
  1. Iosup A., Yigitbasi N., Epema D.; (2011); "On the Performance Variability of Production Cloud Services"; 2011 11th IEEE/ACM International Symposium on Cluster, Cloud and Grid Computing
  2. Roche K., Douglas J.; (2009); Beginning Java Google App Engine;Apress; New York; pp171-175
  3. Chornyi D., Riediger J., Wolfenstetter T., (2010); "Into the Cloud. An Evaluation of the Google App Engine"

Δεν υπάρχουν σχόλια: