Ο ρόλος του Project Manager



Project Manager ονομάζεται το άτομο εκείνο που ορίζεται να ηγηθεί μιας ομάδας με αντικειμενικό στόχο την επιτυχή περάτωση του “project” που τους έχει ανατεθεί. Ο Project Manager συνεργάζεται στενά με διαφόρων ρόλων εργαζόμενους, όπως business analysts, υπεύθυνους ποιότητας, εξειδικευμένα στελέχη κλπ.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ένας Project Manager έχει την ευθύνη να φέρει με επιτυχία σε πέρας ένα έργο. Ο ρόλος του Project Manager καθίσταται στρατηγικός καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην διοίκηση και τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης. Ωστόσο, η κατανόηση και εφαρμογή των γνώσεων, εργαλείων και τεχνικών που αναγνωρίζονται ως ορθές πρακτικές δεν επαρκούν για την αποτελεσματική διαχείριση ενός έργου. Εκτός δηλαδή από τις ειδικές δεξιότητες και γνώσεις που αφορούν την ειδική περιοχή ενός έργου π.χ. βιομηχανικό, πληροφορικής κλπ, ο Project Manager οφείλει επίσης να έχει γνώσεις σχετικές με την διαχείριση ενός έργου.

Ο Project Manager συνεργάζεται για την επιτυχία του έργου τόσο με τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης, όσο και με άλλους συσχετιζόμενους φορείς. Ένας αποτελεσματικός Project Manager οφείλει να διατηρεί τις ισορροπίες μεταξύ των μερών και να μπορεί να αναλύει και να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Κάποια από τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει είναι α) να μπορεί να ηγηθεί άλλων ανθρώπων, β) να έχει την ικανότητα να συστήνει ομάδες γ) να μπορεί να θέτει κίνητρα στην ομάδα, δ) να μπορεί να επηρεάζει και να εμπνέει, ε) να παίρνει αποφάσεις, στ) να έχει διαπραγματευτικές δυνατότητες ζ) να μπορεί να διαχειριστεί ενδεχόμενες συγκρούσεις η) να έχει το χάρισμα της μεταδοτικότητας, θ) να έχει εμπιστοσύνη στα μέλη της ομάδας και να μοιράζει ορθά εργασίες.

Βιβλιογραφία

  1. Project Management, A Managerial Approach, 6th Edition, J.R. Meredith, S.J. Mantel, Jr.,J. Wiley & Sons, 2006.
  2. Project Quality Management, K. H. Rose, J. Ross Publishing, 2005.
  3. Project Management Institute, Inc; (2013); A guide to the project management body of knowledge; pp 16-18

Δεν υπάρχουν σχόλια: