IBM - Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα



Είναι φανερό ότι η IBM στην αγορά του Cloud απευθύνεται σε δύο κατηγορίες πελατών. Τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες πιθανόν να ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στο Cloud Computing και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να μεταφέρουν καθήκοντα (για τα οποία δεν έχουν βασικές ικανότητες) και σχετίζονται με το ΙΤ.

Το ισχυρό σημείο που διαφοροποιεί την IBM είναι η μακρά παράδοση της ως σύμβουλος, αλλά και η θέση της στην αγορά ως προμηθευτής μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων για τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου. Η θέση της αυτή ενισχύεται επίσης από την καλή πορεία των μετοχών της στο χρηματιστήριο, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρίες τεχνολογίας.

Με την υπόσχεση για λύσεις “από άκρη σε άκρη” η IBM επικοινωνεί προς τους πελάτες της, την ικανότητα της να υποστηρίξει επενδύσεις μετάβασης στο Cloud και να εξασφαλίσει τα μέγιστα αποτελέσματα. Επιπλέον μεθοδικά τοποθετείται ως η μόνη εταιρία που έχει τεράστια εμπειρία σε μεταπτώσεις συστημάτων και μόνιμου προσωπικού συμβούλων, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με το Cloud Computing και την αρχιτεκτονική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: