Cloud Computing - Open Cloud



Είναι προφανές ότι οι διάφορες εκδοχές του Cloud που προσφέρονται από τους διαφορετικούς παρόχους θα εξακολουθήσουν να είναι διαφορετικές. Πρόθεση λοιπόν της κίνησης για το Open Cloud δεν είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο για κάθε χαρακτηριστικό και δυνατότητα της υπολογιστικής νέφους. Η προσπάθεια έγκειται στην υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών που πρέπει να ακολουθούνται, προκειμένου να εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής, η προσαρμοστικότητα, η ταχύτητα και η ευελιξία. Οι αρχές αυτές είναι συνοπτικά οι παρακάτω:



  1. Οι πάροχοι υπηρεσιών Cloud να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αφορούν κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν την υιοθέτηση του όπως της ασφάλειας, της μετακίνησης δεδομένων, της διασυνδεσιμότητας κλπ.
  2. Οι πάροχοι υπηρεσιών Cloudδεν πρέπει να εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην αγορά προκειμένου να κλειδώσουν συγκεκριμένους πελάτες στις δικές τους λύσεις. 
  3. Οι πάροχοι υπηρεσιών Cloud πρέπει να υιοθετούν και να χρησιμοποιούν τα υφιστάμενα πρότυπα σε θέματα που έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. 
  4.  Όταν υπάρχει ανάγκη για δημιουργία νέων ή προσαρμογή υφιστάμενων προτύπων, τότε αυτό θα πρέπει να γίνεται συγκρατημένα, με συνέπεια και με λογική. Η ύπαρξη πολλών προτύπων που λύνουν το ίδιο πρόβλημα δημιουργεί μάλλον μεγαλύτερες δυσλειτουργίες σε σχέση με αυτές που προσπαθεί να λύσει. Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα πρότυπα προωθούν την καινοτομία παρά την εμποδίζουν. 
  5. Κάθε προσπάθεια της κοινότητας γύρω από το Open Cloud θα πρέπει να καθοδηγείται και να ελέγχεται με οδηγό την ανάγκη των πελατών και όχι από τις ανάγκες των παρόχων Cloud υπηρεσιών. 
  6.  Οι οργανισμοί για την προτυποποίηση του Cloud θα πρέπει να εργαστούν από κοινού και συντονισμένα εξασφαλίζοντας ότι οι προσπάθειες δεν συγκρούονται ή επικαλύπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: